joi, 15 octombrie 2009

Raza de soare

Poate pentru unii momentul in care deschizi ochii dimineata si te vezi in acelasi loc este ceva perfect normal crezand ca se va repeta zilnic. Insa putini din noi se gandesc seara ca poate acea privire spre fereastra poate fi ultima.
Avem prea multe probleme cotidiene ca sa ne mai gandim la bucuria pe care ne-o ofera aerul proaspat al diminetii, aerul acela nepoluat , linistea pura in care numai un greiere isi face simtita prezenta, bruma care se scurge de pe o petala pe alta, vocea mult prea indepartata a unor oameni care sa grabesc sa ajung in statia de autobuz. Toate acestea se repeta in fiecare zi insa trebuie sa profitam de ele ca si cum ar fi ultima zi din viata noastra.
Uneori imi este greu sa realizez cat de utile sunt sfaturile mele pe care le dau prietenilor mei care au mult prea multe probleme sentimantale dar ceea ce nu pot sa realizez este faptul ca nu ma pot ajuta eu pe mine. Sfaturile mele par atat de utile insa la mine nu par sa aiba efect. Certurile lor par atat de prostesti chiar ridicole, inr-o zi se cearta din cauza telefonului in alta zi din caauza unei simple suvite de par care sta asezata dupa ureche, insa ei nu se gandesc ca probabil acea cearta poate sa fie ultima lor cearta. Viata trece mult prea repede pe langa noi iar noi o risipim cu probleme neinsemnate considerand ca acesta este ciclul vietii.
Timpul nu trebuie calculat sau impartit, el trebuie risipit cu lucruri care ne bucura, lucruri care ne fac sa ne simtim cu adevarat noi.