miercuri, 14 octombrie 2009

Sa nu dezamagim niciodata un copil!

Un copil vede altfel lumea. Un copil te iubeste mai neconditionat decat un adult, pentru ca nu a invatat inca sa urasca. Orice gest pentru noi marunt, pentru el are o importanta covarsitoare. Acesta este si motivul pentru care timpul trece mult mai greu cand esti copil..

Sa nu dezamagim niciodata un copil !


P.s: Un copil te priveste cum te scufunzi in ganduri, absent,Copilul simte ca nu esti acolo cu el.. Vrea sa-i vorbesti, sa-l incurajezi, orice, numai sa-i acorzi atentie. Are nevoie de tine chiar si atunci cand ii raspunzi distant, repezit si fara chef. El sufera in linste, fara sa-ti vorbeasca, pentru ca el e mic si tu esti mare. Si cei mari nu gresesc niciodata..


Vad in jur casnicii destramate si eterne dispute in procese de custodie..copilul ii vrea pe amandoi, dar pe el nu-l intreaba nimeni.. Daca fostii parteneri s-ar gandi macar o clipa la "obiectul" disputei, si mai putin la propriile orgolii ranite, si-ar da seama ca fac o mare greseala...

Sa nu dezamagiti un copil, pentru ca nu va va uita niciodata !


Copiii au nevoie de zambetul nostru, de dragoste, la fel de mult cum avem noi de ei...Copiii sunt asemeni unor flori firave, abia rasarite, care cresc in umbra altora mai mari..

Daca am reusi sa ne dam jos ochelarii fumurii ai maturitatii, lumea din jurul nostru s-ar vedea complet altfel.


Copiii stiu sa ne dea adevarate lectii de viata, in cel mai natural mod cu putinta.
Zambetul unui copil este cel mai bun leac pentru suflet. Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant. Incearca-l! Simte-l cum iti incalzeste inima, bucura-te de el ca de un dar de pret si protejeaza-l ca pe o floare rara!


Cand simti ca viata te incearca peste masura si ca destinul te-a tradat, jucandu-si parca in fiecare zi ultima carte, priveste in ochii nevinovati ai unui copil, joaca-te cu el si incearca sa patrunzi acolo, in universul lui si sa-ti hranesti spiritul cu inoncenta-i inca nestirbita de raul lumii. Iti vei recapata (macar) un pic din linistea interioara si te vei simti indeajuns de bine incat sa te eliberezi mai usor de acele stari si sentimente negative care te hartuiesc uneori...


Sa nu dezamagiti un copil, pentru ca nu va va uita niciodata !